Over ons

ANTWERPEN BIERSTAD

Ooit had elke Antwerpse wijk wel een of meerdere brouwerijen, enkele jaren geleden waren er nog maar twee officiële stadsbrouwerijen.

In 2012 bliezen Elise, Igor, Jens, Peter en Stendert met Bieren Cabardouche dit bloeiende brouwerijverleden een nieuw leven in. Uit liefde voor het ambacht en de traditie maar met de nodige portie vernieuwing!

Alles is gestart met onze Blonde Stoot, en iets later ons Stout Mokke. Twee bieren die we nog steeds in ons vast gamma hebben zitten.

EIGEN MICROBROUWERIJ

In september 2019 konden we onze droom waarmaken en opende onze eigen microbrouwerij in Borgerhout. En wel op een heel bijzondere locatie: onder de spoorweg in Borgerhout. Vlak bij De Roma en de bruisende Turnhoutsebaan, Trix, … en samen met een tiental andere ondernemers die elk ook een spoorwegboog hebben.

Kom eens langs en zie je bier live gebrouwen worden!

CABARHOE...?

Een ‘kaberdoesjke’ zou een Antwerpse verbastering zijn van Cabaret douze. Napoleon nummerde de huizen van vertier of cabarets, zoals ze toen werden genoemd. Het nummer 12 was voorbehouden voor de bordelen.

Ons huis van vertier zag het licht in 2012 en zorgt net als de echte ‘kaberdoesjkes’ voor lekkers achter glas.

Al onze biertjes dragen sinds onze start een ludieke knipoog naar de meisjes van lichte zeden in hun naam.

EIGEN TAPROOM

Igor droomde er al langer van om een eigen beer pub te openen en goeie vriend Jan speelde ondertussen met het idee om een eigen koffiebar te runnen.

Toen eind 2023 bleek dat de Center naast Brouwerij Cabardouche vrij kwam, besloten we er dan ook meteen vol voor te gaan. In juni 2024 opende de Cabardouche Taproom!

MEER OVER DE TAPROOM